Doe het zelf pakket 96 

Back | Terug naar doe het zelf pakketten  | Next

 

 

HELAAS DIT PAKKET IS UITVERKOCHT!

Kleur : Zwart en zilverkleurig.
Deze ketting is ook mogelijk in de kleuren:
Paars
Wit
Turquoise

Lengte : zelf te bepalen 

Techniek rijgen 
Benodigdheden: een platbektang

Het pakket bestaat uit : 
Geplastificeerd metaaldraad
3 Ovale zwarte kralen
18 zilverkleurige vierkante kralen
36 Knijpkralen
2 ringetjes
1 slotje
1 stelketting
2 kalotjes

Prijs voor dit pakket 9,00 euro inclusief verzendkosten!

HELAAS DIT PAKKET IS UITVERKOCHT!

Uitleg:  (Ga naar mijn website om door te kunnen klikken naar de links die in deze uitleg staan).
Schuif een knijpkraal, en daarna zilverkleurige vierkante kraal, en dan een ovale kraal, en dan weer een zilverkleurige vierkante kraal en een knijpkraal over de draad. Laat de kraal tot het het midden van de ketting vallen. Nu kun je de ovale kraal op de ketting vast gaan zetten. Door de knijpkraal dicht te knijpen bepaal je tot waar de kraal komt. Knijp beide knijpkralen dicht hierdoor blijft de ovale kraal op zijn plek. Dit doe je bij alle 3 de ovale kralen. Let echter wel op dat je steeds de bovenste gaatjes gebruikt van de ovale kralen en dat  je de vierkante kralen er ook tussen gebruikt en dat je de knijpkralen niet te strak tegen de kraal aan klemt. De kralen moeten nog kunnen draaien. En zorg voor een tussenstukje tussen de kralen dat bij alle 3 de kralen even groot is.
Schuif nu door de onderste gaatjes van de ovale kraal een stukje draad (dit vormt een spriet). Zet dit sprietje alvast vast met wat vierkante kralen en de knijpkralen. Zorg dat de kraal netjes in het midden hangt van de spriet.
De sprieten versier je eerst met een knijpkraal dan de kleine kraaltjes en op het uiteinde weer een knijpkraal. Knijp de knijpkralen dicht zodat de kralen netjes op zijn plaats worden gehouden.
Nu gaan we de stelketting en het slotje bevestigen. Schuif hiervoor eerst op de uiteindes van de ketting een kalotje en een  knijpkraal. Knijp de knijpkraal dicht en het kalotje klap je dicht over de knijpkraal zodat je deze niet meer ziet. Doe hetzelfde ook aan de andere kant. Bevestig nu aan 1 kalotje het ringetje met het slotje. En aan de andere bevestig je het ringetje met de stelketting.
De ketting is klaar.