Bramenjam maken
2010

Back | Terug naar fotoboek | Next


 

 
  
  
  
   
  Zelf bramenjam maken. Makkelijk en ontzettend lekker!

Er zijn 2 soorten geleisuiker te koop. 1 voor minder zoete jam en 1 voor zoete jam. Volg het recept op de verpakking.

380 gram bramen
152 gram geleisuiker

Eerst de bramen wassen (en de groene steeltjes eraf halen) en ze daarna in een pan aan de kook brengen. (zonder extra water er aan toe te voegen)

Net zo lang laten koken totdat je een papje hebt.

Deze vruchtvleesmassa met sap door de zeef halen.

Daarna opnieuw aan de kook brengen en geleisuiker erdoor roeren.
2 minuten laten koken

Wekpotten/kleine voorraadpotten (bij de Action te koop!!!) in gloeiend heet water leggen zodat het glas goed heet wordt. Hierdoor breekt het glas niet terwijl je er de kokendhete massa erin doet. Daarna het water eruit laten lopen maar NIET afdrogen!

De potten met jam vullen.

Deksel er op en de potten op zijn kop af laten koelen!

 

JAMMIEJAMMMMMMMMMMMMMM